2014/03/10

Maisto papildai: B grupės vitaminai


B grupės vitaminų yra nemažai, tačiau mums svarbiausi yra B8 ir B9. Pastarasis dar kitaip žinomas kaip Folio rūgštis, kuri svarbi baltymų apykaitai, nukleorūgščių sintezei, augimo ir vystymosi procesams, taip pat dalyvauja ląstelių dalijimosi ir atsinaujinimo procesuose. Folio rūgštį patariama gerti visoms, planuojančioms nėštumą. 

Vitaminas B8 kitaip vadinamas maisto papildas Inositol (Inozitolis) (1) Jis gerina medžiagų apykaitą, turi įtakos lytinei funkcijai ir slopina daugelį PKS simptomų. Tyrimais irodyta, kad reguliariai vartojant Insolitolį kartu su Folio rūgštimi pagerėja kiaušidžių būklė ir padidėja ovuliacijos tikimybė, o taip pat šis junginys mažina persileidimo riziką.(2)
 
Galbūt esate girdėjusios apie Infolic, Pregnitude ar Ovacet maisto papildus, kurių kaina mažų mažiausiai gąsdina. Tai eilinis farmacininkų triukas - B8 ir B9 milteliai supakuoti pakeliais ir parduodami kelis kartus brangiau.
 
Visi tyrimai buvo atliekami kas dieną dozuojant 4g Inositolio ir 400mg Folio rūgšties. Į tai reikėtų atkreiptį dėmėsį, nes viena Inositolio kapsulė teturi 500mg, tad tektų per dieną jų išgerti net 8. Tad kur kas patogiau Inositolio įsigyti miltelių pavidalu ir vartoti tik po 2 šaukštelius per dieną (ryte ir vakare) ištirpinant vandenyje.
 
Vartojant šiuos papildus vos po kelių dienų stebuklo, žinoma, tikėtis neverta. Tyrimai buvo atliekami vartojant Inositolį ir Folio rugštį gana ilgą - 3 - 6 mėnesių -  laiką, tačiau tyrimu išvados džiugina:
  • Padidėjęs progesteronas
  • Padidėjęs lytinius hormonus sujungiantis globulinas (SHBG) - veikiantis testpsterono perteklių
  • Sumažėję testosterono kiekiai
  • Padidėjęs insulino jautrumas
  • Sumažėjęs LH
  • Svorio kritimas (esant viršsvoriui)
  • Ovuliacija!
Taigi išmėginti verta, tik nepamirškime ir pagrindinių priemonių - mitybos ir judėjimo.

2 komentarai:

  1. Patarimas visoms būsimoms mamytėms: B grupės vitaminai yra būtini jūsų sveikatai ir organizmo stiprinimui. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už naudingą informaciją, kuria būtinai pasinaudosiu. Aš kiek žinau, prieš pastojant labai naudinga pavartoti Folio rūgšties. Dėl kitų nežinau. Bet šį junginį su Inositoliu ir Folio rūgštimi būtinai išbandysiu. :)

    AtsakytiPanaikinti